Hoppa till huvudinnehåll
Bild
En clown i röd näsa blir omkramad av ett barn

Hjälp barnen i Gaza att få sin barndom tillbaka

29 april 2024

Kriget i Gaza är en katastrof där människor lever i akut nöd och rädsla. Utöver humanitär hjälp är behovet av psykiskt stöd enormt. Clowner utan Gränser arrangerar öppna barnaktiviteter för att erbjuda barnen en livsviktig paus från all oro. Här får de möjlighet att skratta och leka tillsammans med andra, vilket ger dem ny kraft och hopp om framtiden. Även om vi inte kan inte ändra på den svåra situation som barnen i Gaza lever i, kan vi ändå se till att de får chansen att vara barn igen och återuppleva den barndom de har rätt till.

Stötta vår insats nu genom att ge en gåva för att hjälpa barnen i Gaza
Med din hjälp kan fler barn få glömma all oro för en stund och istället fyllas med glädje, skratt och lek.

Jag vill ge en gåva nu. 

Tack för att du visar Gazas barn att de är viktiga!

Var tionde minut dödas eller skadas ett barn i Gaza
Sedan Hamas fruktansvärda attack den 7 oktober förra året har över 34,000 människor dödats och 77,084 skadats i israeliska attacker mot Gaza. 72% av de som dödats är kvinnor och barn. Samtidigt befinner sig nästan hela befolkningen, 1,9 miljoner människor, på flykt. Det finns inga säkra platser i Gaza. Det enda som kan rädda barnens liv och framtid är ett eldupphör och fred.

En fristad fylld av lek
Tillsammans med artister i Gaza spelar vi föreställningar och anordnar lekaktiviteter för barnen. Förutom en välbehövlig paus från krigets fasor fungerar skratt också som en känsloreglerare som hjälper barn att bearbeta trauman.

Även om våra aktiviteter i Gaza riktar sig till barnen har de positiv inverkan även på de vuxna. Att som förälder se sitt barn skratta igen mitt i allt kaos ger både lättnad och kraft och skapar hopp om framtiden.

Strukturell förändring för flickor och kvinnor
Clowner utan Gränser har länge arbetat i Gaza och på Västbanken i Palestina. Här och i många fler länder i Mellanöstern arbetar vi för att särskilt stärka flickor och kvinnor och på sikt främja fred och jämställdhet i regionen. Läs mer om det arbetet här.

 

Clowner utan gränser roterande text