Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Fyra artister som bär på rockringar, gitarr osv och går i en gränd

Bli Clowner utan Gränser-artist

Är du artist och vill bidra till att världen blir en hoppfullare och fredligare plats? Varje år turnerar våra professionella artister till de barn som behöver det som mest för att sprida skratt, lek och drömmar. Här kan du läsa mer om vad som krävs för att bli artist och medlem i Clowner utan Gränser.

För att bli artist och medlem Clowner utan Gränser krävs att du är professionell, erfaren och yrkesverksam inom scenkonst. Du behöver ha stor vana av att arbeta artistiskt under föränderliga omständigheter, inte vara rädd för att hugga i där det behövs och vara beredd på att din publik kan vara alltifrån ett få antal barn till tusentals.

Det är väldigt bra att som artist ha en "bag-of-tricks" i form av ett flertal akter/scener med fysisk komik eller trickbaserad skicklighet. Det är begränsat med repetitionstid och föreställningarna bygger därför ofta på artisternas färdiga akter som sammanvävs till en helhet. Föreställningen ska fungera för en internationell publik av barn, unga och vårdnadshavare med liten/ingen scenkonstvana, samt kunna anpassas till okonventionella spelplatser.

Utöver en bedömning av det artistiska ser vi också till den mentala styrka och förmågan att arbeta i svåra situationer. Vi gör ofta sammansättningar av grupper med artister som är nya för varandra och/eller samarbetsprojekt med lokalt baserade artister samt pedagogiska projekt, så förmågan att samarbeta och skapa tillsammans är väldigt viktig. Som pedagog ser vi gärna att du är verksam inom cirkus, clown eller andra scenkonstdiscipliner, samt har god erfarenhet från arbete med barn och unga. 

Alla internationella uppdrag sker på ideell basis.

Läs mer om Clowner utan Gränser som arbetsgivare.

Hur blir jag medlem?
Medlemskap kan erbjudas till personer som genomgått en rekryteringsprocess och gjort uppdrag med Clowner utan Gränser.

Är du intresserad av uppdrag?
Genom att registrera en anmälan visar du att du är intresserad av uppdrag inom Clowner utan Gränser och blir därigenom en del av CUG-hjulet.

Intresseanmälan för att bli artist i Clowner utan Gränser.

CUG-hjulet är ett nätverk av aspirerande artister och pedagoger som tidigare inte gjort uppdrag tillsammans med oss men som är nyfikna på att göra det. När det finns ett ledigt uppdrag, så kommer en matchning att göras emot de registrerade intresseanmälningarna vi har. Om en intresseanmälan matchar mot kriterierna för det aktuella uppdraget kommer den personen att kontaktas. Du ansöker alltså inte om ett specifikt uppdrag genom denna sida utan anmäler ett generellt intresse inför framtiden.

 

Clowner utan gränser roterande text