Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foton på styrelsen

Här är vår nya styrelse

22 maj 2024

På Clowner utan Gränsers årsstämma 21 maj 2024 valdes en ny styrelse. Vi är glada att meddela att Åsa Ekman utsetts till ny ordförande.

Med Åsa som ordförande ser vi fram emot att fortsätta vårt viktiga arbete för att sprida glädje och hopp till barn i utsatta situationer, både nationellt och internationellt. Åsa har lång erfarenhet av arbete med barn och ungdomar och i 20 år arbetat med FN:s konvention om barnets rättigheter. Hon har varit ungdomssamordnare, demokratiutvecklare, barnstrateg och är idag författare, föreläsare och konsult och hjälper organisationer i det strategiska och operativa barnrättsarbetet. Åsa har varit styrelseledamot i Rädda Barnens riksförbund, sitter idag även i styrelsen för Bris, och är initiativtagare till och driver podden Barnrättssnack.

Åsa delar sina tankar om den nya rollen:

Jag känner mig otroligt glad och hedrad! Barn har rätt till och behöver lek, skratt, kreativitet, kultur och konst - både i Sverige och i världen. Och utifrån hur barns livsvillkor ser ut idag, så är Clowner utan Gränsers arbete viktigare än nånsin. Därför hoppas jag att vi tillsammans i styrelsen, på kansliet och de aktiva artisterna, kan skapa förutsättningar så fler barn och unga får känna skrattets och kulturens magi och livsviktiga kraft.

Bild
En kvinna med kort hår tittar in i kameran
Åsa Ekman ny ordförande för Clowner utan Gränser. Fotograf: AnnaCarin Isaksson

Clowner utan Gränsers nya styrelse är:

Angelica Gerde, Ledamot
Angelica arbetar som verksamhetsledare på Svenska Fotografers Förbund efter många år på Postkodlotteriet där hon spelat en nyckelroll i etableringen och utvecklingen av PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Angelica har erfarenhet från både privat, offentlig och idéburen sektor där hon arbetat med bl a projekt-, metod- och organisationsutveckling, samt marknadsföring, kommunikation och påverkansarbete.

Saadia Hussain, Ledamot
Saadia arbetar som konstnär, konstpedagog och konstaktivist med sin bas i Stockholm. Hon har lett mångfaldiga konstprojekt nationellt och internationellt med tonvikt på demokrati, yttrandefrihet och delaktighet. Hon har utvecklat metoder samt modeller för deltagande processer genom kollektivt skapande och har bred kunskap och förståelse för arbete med olika grupper samt olika former av delaktighet i varierande sammanhang.

Soledad Piñero Misa
Soledad är en professionell facilitator och prisbelönt social entreprenör. Hon driver för närvarande facilitets byrån Part of More, som skapar och underlättar berikande samarbeten, evenemang och utbildningar med fokus på social innovation och inkluderande ledarskap. Soledad har tidigare varit Social Mission Manager för Ben & Jerry's, grundare och VD för det banbrytande sociala företaget Retoy. Hennes ledarskapserfarenhet inkluderar även roller som ordförande för Röda Korsets Flyktingcenter, Generalsekreterare för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer), Styrelseledamot för Stiftelsen Skansen och kanslichef för Ungdom Mot Rasism.

Ulf Wahlström Rönell, Ledamot.
Ulf är huvudlärare i rörelse på Calle Flygare teaterskola. Han är utbildad cirkusartist och lärare, och frilansar även som koreograf och konsult. Ulf har flera gånger rest som artist med Clowner utan Gränser, bl.a. till Kenya och Ukraina. Ulf har även tidigare suttit som sakkunnig i pedagogiska råd inriktade på scenisk verksamhet.

Anneli De Wahl, Ledamot.
Anneli arbetar som cirkusutvecklare på Kulturskolan regional i Skåne och frilansar parallellt som cirkusartist. Under sina 10 år i Clowner utan gränser har Anneli engagerat sig som artist, pedagog och turnéledare på flertalet internationella och nationella projekt samt varit initiativtagare till och ledare av artistinitierade projekt i Brasilien och Tunisien och blev 2021 tilldelad Årets insats. Som Sveriges representant i Clowns Without Borders International sitter hon med i styrkommitteen och driver frågor om diversitet, sammanhållning och organisationens utveckling

Joacim Gustafson, Ledamot.
Joacim arbetar till vardags som kommunikatör på Riksteatern. Tidigare har Joacim arbetat på Svenska Röda Korsets kommunikationsenhet, varit redaktör för både Röda Korsets tidning och hemsida och under många år även arbetat med Svenska Röda Korsets årsredovisning.

Björn Dahlman, Ledamot
Björn är clownen som tog Clowner utan gränser till Kina. Med sin sprudlande energi har han byggt upp Bananteatern i Uppsala, gjort otaliga turnéer i Uppsala, Sverige och världen. På sina resor med Clowner utan Gränser, till bl.a. Indien, Nigeria, Nepal, Polen och Lesbos, har han gjort det möjligt för tiotusentals barn att få skratta. Han pratar kinesiska, ägnar sig åt kampsport och är yrkesverksam som regissör, skådespelare, dramatiker och föreläsare.

Linus Torgeby
Linus är statsvetare som jobbat med barn i svåra livssituationer i 25 år. Han jobbar på barnrättsorganisationen Rädda Barnen som bl.a tematisk rådgivare för barn i migration. Att processa och driva barnrättsperspektivet tillsammans med barn har Linus gjort i många olika sammanhang. Ett roligt rättighetsfokus som inte väjer för de svåra frågorna är det fokus har haft oavsett om det handlar om barn i samhälletsvård, i eftersatta områden eller med funktionsvariationer.

Hanin Shakrah, Suppleant
Hanin är människorättsjurist med bakgrund inom journalistik och utvecklingsfrågor. Hon har länge arbetat som utbildare inom frågor som rör mänskliga rättigheter, migration och med särskilt fokus på Mellanöstern – främst Palestina, Libanon och Syrien. Hanin arbetar idag på Amnesty Internationals Sverigesektion och leder arbetet med IAR (Individuals at Risk) och aktioner.

Clowner utan gränser roterande text