Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Två barn som flyger färggranna drakar

Diversitet, dekolonisering och inkludering

Clowner utan Gränser ska vara en inkluderande och antirasistisk organisation. Det är av stor vikt då vi är en organisation i Europa som ofta arbetar i länder som varit utsatta för kolonialism.

2021 antogs en policy för "Diversity, decoloniality and inclusion" av Clowns Without Borders International (det internationella nätverk där vi är en av 13 medlemsorganisation). Denna policy har vi i Sverige fortsatt att arbeta aktivt med för att stärka vårt lärande och utveckling kring diversitet och dekolonisering i syfte att bli en (ännu) mer inkluderande och demokratisk organisation.

Efter att ha antagits på internationell nivå har vi fortsatt arbetet i Sverige för att aktivt implementera perspektiven kring inkludering, mångfald och makt i verksamheten, både i våra partnerskap och metoder. Vi arbetar specifikt med metodutveckling med fokus på diversitet och interkulturalitet i vårt pedagogiska arbete. Artister från både Brasilien och Sverige har exempelvis tillsammans tagit fram handboken “The Heart Book”, läs den här nedan.

Clowner utan gränser roterande text